<body>
sreda, 28. marec 2007
avtor: girl007, 21:26

Peking - Najvišji človek na svetu, Kitajec Bao Xishun, ki meri v višino 2,36 metra, je pri ne tako rosnih 56 letih končno našel sorodno dušo.


Pastir iz mesta Chifeng na severovzhodu Kitajske, ki je po rodu Mongolec in tehta 165 kilogramov, se je v ponedeljek poročil z 28 let mlajšo in 68 centimetrov nižjo trgovko Xio Shujuan.

Tast in tašča sta mlajša od njega

Bao je v zadnjem letu v časopisih po vsem svetu objavil več poročnih ponudb, na katere je dobil 20 odgovorov, a mu nobena izmed možnih žena ni ustrezala, vse dokler ni spoznal Xie. Najtežji trenutek na poroki za Baa je bil, ko je moral nazdraviti s starši svoje izvoljenke. Po tradiciji ju je moral nasloviti kot očeta in mater, kar pa ga je spravilo v zadrego, saj sta oba nekaj let mlajša od njega.

Bao se je kot najvišji človek na svetu v Guinnessovo knjigo rekordov uvrstil leta 2005. Nekdanji pripadnik kitajske vojske je do 15 leta rasel normalno, potem pa je do 20 leta zrasel na 210 centimetrov.

Dobrodušni velikan dva delfina rešil gotove smrti


Bao pa na Kitajskem ni znan samo zaradi višine. Decembra lani je namreč s pomočjo svojih dolgih rok iz želodcev dveh delfinov odstranil kose plastike, ki sta ju pogoltnila in ju tako rešil pred gotovo smrtjo. (STA/Foto Reuters)