<body>
sreda, 7. februar 2007
avtor: girl007, 21:39
Predstava ... o nekom. Očitno si vsak za vsakega v svoji glavi naredi določeno predstavo, ki pa je lahko tudi napačna. Včasih od nekoga pričakuješ preveč, kot ti je zmožen dati. Ali je ta predstava lahko realna?

Spoznanje z zamudo ... je najgrše kar sem jih spoznala v svojem življenju. Ko spoznaš da so bile določene besede, ki nisi vedel komu točno so namenjene, namenjene prav tebi. Boli. Prekleto boli. In to od osebe s katero naj bi bila komunikacija super, brez zadržkov, brez dlake na jeziku.

Čeprav nekako previdno izbiram prijatelje, očitno še nisem ravno najboljša v tem.
Razočaranje ... ko spoznaš, da ti nekdo obrne hrbet, čeprav misliš da tej osebi nekaj pomeniš. Pa ji ne.

Ni pomembno da se nekdo trudi, ti krajša čas, si vzame čas za nekoga, te tolaži, ti svetuje, ... NE očitnmo le darila štejejo.

Od ene od najboljših kolegic sem dobila le nogavičke, fak očitno me ne mara, ni se potrudila dovolj. Naj jo odpišem, ker ni izpolnila moje predstave? Je to sploh darilo?

Tudi sama za darila VSEM kupim isto, ker je to zame le simboličnega pomena. Kupiš iz dobrote, ker rad obdaruješ in lahko samo upaš da bo obdarjenim darilo všeč. Tudi meni velikokrat darilo ni bilo všeč, pa kaj naj naredim. Kdo je kriv, pač različni okus.

Bistvo vsega pa je, ko rabiš prijatelja ostaneš sam. Le sam sebe nikoli ne razočaraš.

Je tako težko sprejeti osebo tako kot je? Ker vsak je unikat, ti pa naj bi bili cenjeni.
 



2Komentarji:


Blogger Ula, 9. februar 2007 ob 12:41

vesna, ti zgleda ne razumeš pomen daril ...
ni važna cena, velikost, važen je namen ... in oseben pridih teh daril ... ko vidiš, da se je nekdo resnično potrudil zate ... to šteje ... ne šteje velikost/cena, šteje pozornost ... in nekatere ljudi resnično prizadene, ko vidijo, da si nekdo tudi minuto časa ni vzel, ko je skrbno izbiral darila ... osebno vem, da je Iris bolj vesela vodke kot pa fake šanela torbice, Tamala ratluka ...
in, če ti nekdo podari, za katerega misliš, da mu resnično nekaj pomeniš, brezosebno darilo, si resnično prizadet ...

pa verjemi, da te ta oseba ne bi nikoli zapustila zaradi darila ;) ... če je užaljena, moraš razumeti, da se nekaterih take stvari resnično dotaknejo ... posebno, če jim to naredi nekdo, ki ga imajo radi ... ker ostali itak ne štejejo

 

Blogger girl007, 10. februar 2007 ob 19:49

O jest že dobro razumem pomen daril, ne vem kako bi se ti počutila če bi ti kdo rekel kaj takega ? misliš da si ti vse, ki si jih obdarila, obdarila tako da so tudi oni mislili da je darilo OK? Kaj če bi ti čez nekaj let nekdo, ki si mu kupila nekaj, pa pozabi, da jo je dobil od tebe, reče za to stvar da mu ni všeč, pa da je bilo pač darilo.

Kje pa je mera kaj je osebno, pa da se je nekdo potrudil? Kako pa lahko nekdo reče, da darilo ni bilo izbrano pozorno in z mislijo, da bo obdarovanemu všeč.

Pač eni smo skromnejši in smo veseli vsega, kar nam osebe, ki nam nekaj pomenijo, podarijo.

Sama zase pa vem, da vedno obdarim z darilom, ki bi ga bila tudi sama vesela, če bi ga prejela.